Home
elektronik sigara bilgilendirme, inceleme ve satis sayfasi. iqos heets cesitleri ve kullanici yorumlari.

E-sigara aerosolleri laboratuarda embriyo kusurlarına neden oldu

Yeni araştırmalar, e-sigara aerosolüne maruz kalmanın kurbağa embriyolarında yüz bozukluklarına neden olabileceğini ve memeli embriyonik hücre büyümesini bozabileceğini keşfetti.
E-sigara ve vape bulut
Gebelikte e-sigara içmenin riskleri büyük oranda bilinmemektedir.
Elektronik Sigara Likiti (Https://Ucuziqosheets.Pro/) sigaralar ( e-sigaralar ), yaygın olarak tütün kullanımına karşı daha güvenli bir alternatif olarak görülmektedir; bir buharda nikotin verirler. Kullanımları fırladı: Kadınlarda, 2010'dan 2013'e kadar, mevcut e-sigara kullanıcılarının sayısı yüzde 0,5'den yüzde 6,6'ya yükseldi .

Birçok hamile kadın , bebekleri için daha güvenli olduğu düşünüldüğü için e-sigaraya da girmiştir. Ancak, nispeten yeni bir teknoloji olduklarından, güvenlikleriyle ilgili çalışmalar geride kalmaktadır.

Özellikle, e-sigara aerosol karışımlarının (e-cigAM'ler) gelişmekte olan embriyo üzerindeki etkileri hakkında çok az şey bilinmektedir.

Çalışmalar, Aspire Nautilus elektronik sigara hamilelik sırasında sigara içmenin yarık damak gibi kraniyofasiyal kusur riskini arttırdığını göstermiştir . Bugüne kadar, e-sigaralardaki kimyasalların aynı sorunlara yol açıp açamayacağı henüz belirlenmemiştir.

Bu kusurlar sigara dumanında üretilen kimyasalların bir sonucudur, ancak e-cigam'ların benzer veya ilişkili etkilerinin olup olmadığı açık değildir. PLOS ONE dergisinde son zamanlarda yayınlanan araştırma bu soruyu araştırdı.

E-sigara sıvılarında neler var?
E-sıvıların ana bileşenleri, nikotin, bitkisel gliserin, propilen glikol, su ve aromadır. Isıtıldığında, bu bileşiklerin bazıları toksik maddeler üretir - örneğin, propilen glikol akrolein, formaldehit ve benzen üretir.

Çalışmalar hemiformaller, glisidol, dihidroksiaseton ve vinil alkol izomerleri gibi sağlık üzerinde olumsuz etkiler oluşturan ısıtılmış e-cAMAM'lerde başka bileşikler bulmuşlardır .

Bu karmaşık karışım, aroma eklendiğinde daha da karmaşık hale gelir. Her biri kendi imzası olan kimyasal kokteyli olan binlerce lezzet mevcuttur. Birçoğu vanilin ve benzaldehit gibi aromatik aldehitler içerir.

Bunların sağlığa etkileri bilinmemektedir, Vaporesso Luxe 220W Kit Elektronik Sigara ancak ısıtıldığında kanserojen olduğu bilinen benzoik asit ve benzene dönüşebilirler.

E-sigaralar ve embriyolar
Çok az araştırma, e-sigaraların embriyolar üzerindeki etkilerini ortaya koydu, ancak yapılanlar potansiyel bir tehlikeye işaret ediyor. Örneğin, zebra balığı larvaları üzerine yapılan bir araştırma, e-sıvı tarafından üretilen aerosollerin kalp bozukluklarına neden olduğunu buldu . Gelişmekte olan fareler üzerinde yapılan bir başka çalışma , frontal kortekste nörogelişimsel gen ekspresyonunda bir azalma olduğunu buldu .

Son araştırmada araştırmacılar, kraniyofasiyal gelişimi incelemek için yararlı bir tür olan Afrika pençeli kurbağa embriyolarını kullandılar. Embriyolar, farklı e-cigam türlerine maruz bırakıldı.

Yeni çalışmada e-sigaraların 'sağlıklı alternatif' statüsü zorlandı
Yeni çalışmada e-sigaraların 'sağlıklı alternatif' statüsü zorlandı
E-sigaralar geleneksel olanlar kadar zararlıdır mı?
ŞİMDİ OKU
"Laboratuar sınıfı" olarak adlandırılan ilk tip sadece nikotin, propilen glikol ve bitkisel gliserindi. Başka bir altı aromalı e-sigara sıvısı rastgele seçildi.

İlki, embriyoların ağızlarının şeklindeki küçük değişikliklere neden oldu ve daha yüksek nikotin seviyeleri bu etkiyi artırdı. İkincisi ile, etkiler daha belirgindi, ancak tatlar arasında farklıydı. Özellikle iki lezzet en büyük değişikliklere neden oldu. Yazarlara göre:

" İki e-cigam'a maruz kalan embriyoların [...] göz anormallikleri, orta yüz hipoplazisi ve bir medyan yarık dahil dramatik kranyofasiyal defektlere sahip olduğunu belirledik."

Daha yakından incelendikten sonra ekip, "bu kusurlara kranial kıkırdak ve kastaki azalmanın yanı sıra yüz dokusundaki kan hücresi miktarındaki bir azalmanın eşlik ettiğini" tespit etti.

Nikotin suçlu mu?
Nikotinin sahip olabileceği etkiyi anlamak için ekip aynı deneyi, en büyük değişiklikleri üreten iki e-cAMAM'ı kullanarak yaptı - ancak bu kez nikotin olmadan. Aynı yüz anormalliklerini buldular, ancak biraz daha az şiddetliydiler.

Bu iki lezzet ile muamele edilen embriyoların yüzlerini araştırdıklarında, birbirlerinden çok farklıydılar. Bu nedenle, iqos kısaca, iki tat kusurlara neden oldu, ancak kusurlar birbirinden farklıydı ve sadece nikotine kadar değildi.

Son bir test olarak, ekip kemirgen sinir kret hücrelerine baktı. Nöral kret hücreleri, diğer yapılar arasında, kraniyofasiyal kıkırdak ve kemik haline gelen embriyonun bir parçasıdır. E-cigAM'lere maruz kalan hücrelerde bir dizi büyüme faktörünün önemli ölçüde azaldığını bulmuşlardır.

Yazarlar şu sonuca varıyor:

" Çalışmamız, [e-sigaralara] maruz kalmanın kraniyofasiyal gelişimi olumsuz etkileyebileceğini gösteren ilk şeydir. Bu, özellikle [e-sigaralar] halk tarafından rekreasyonel kullanım için 'güvenli' olarak algılandığından ve Sadece hamilelik sırasında kullanıldığında hafif etkileri ile ilişkili. "

Bu çalışma insanlar üzerinde yapılmamıştır ve memeli hücreleri laboratuar kültürü ile yapılmıştır, bu nedenle, bir in vitro embriyoyu çevreleyen sıvı içinde seyreltilmiş e-cigAM'leri, e-cAMAM'lerin utero içindeki bir insan fetüsüne verilmesine eşitlemek zordur.

Ancak, e-sigaraların gelişmekte olan fetüs üzerindeki etkileriyle ilgili çok az şey biliniyor olduğundan, kesinlikle daha fazla araştırma yapılması isteniyor. Bununla birlikte, artan sayıda e-sigara markası ve lezzetleri, karmaşık bir sorunu daha da karmaşık hale getirmektedir.

Yalnızca sıvının bileşenlerinin etkilerini değil, aynı zamanda ısıtıldığında bu bileşenlerin ne ürettiğini anlamak önemlidir.

E-sigara kullanımı ve sigara içiminin karşılaştırmalı riskleri hakkında çok fazla tartışma var. Hamileliğe gelince, risk alınmamalıdır. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin ( CDC ) dediği gibi, "Hamileyseniz, e-sigaralar dahil olmak üzere tüm tütün ürünlerini bırakmak sizin ve bebeğiniz için en iyisidir."
Back to posts
This post has no comments - be the first one!

UNDER MAINTENANCE

XtGem Forum catalog