Teya Salat
Home
elektronik sigara bilgilendirme, inceleme ve satis sayfasi. iqos heets cesitleri ve kullanici yorumlari.

Elektronik Sigaralar ve Hucre Hasari Arasindaki Iliski - Yeni Calisma

E-sigaraları kansere bağlı hücre hasarına bağlayan çalışma
Popüler inanış, e-sigaraların geleneksel sigaraya karşı daha güvenli bir alternatif olduğunu göstermektedir. Ancak gittikçe artan bir şekilde, araştırmacılar elektronik cihazların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini ortaya çıkarmaktadır. Şimdi, IQOS Heets Bronze Sigara Tütünü yeni bir çalışma, iki popüler e-sigara markasının buharındaki hücrelere kansere neden olacak şekilde zarar verebilecek kimyasalları tanımladı.
[E-sigara içen bir adam]
Araştırmacılar, e-sigara buharının kansere bağlı hücre hasarına neden olduğunu öne sürüyorlar.
Ortak çalışma yazarı, Kaliforniya-San Diego Üniversitesi'ndeki patoloji profesörü Dr. Jessica Wang-Rodriquez ve meslektaşları bulgularını Oral Oncology dergisinde yayınladılar .

Kullanımı E-sigaralar (elektronik sigara) ABD'de popüler hale gelmiştir; Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden (CDC) yapılan son bir araştırmada , iqos 3 Amerikalıların neredeyse% 13'ünün , yaşamları boyunca en az bir kez e-sigara denediğini ve 18-24 yaş grubundaki yetişkinlerin beşte fazlasının bu cihazları kullandığını tespit etti.

E-sigaralar geleneksel sigaralar gibi tütün içermiyor olsa da, cihazın ürettiği ve soluduğu buhar nikotin lezzetleri ve diğer kimyasalları içerir. Nikotin, sigarayı bağımlılık yapan kimyasaldır.

Bu kimyasalların insan sağlığını nasıl etkilediği son yıllarda sıcak bir konu olmuştur; Bazı çalışmalar, Aspire AVP AIO POD Kit e-sigaraların standart sigaralardan daha az zararlı olduğunu ve sigara içenlerin sigarayı bırakmalarına başarılı bir şekilde yardımcı olabileceğini söylerken , diğerleri de cihazların sağlığa zararlı olduğunu belirtti.

Örneğin Harvard araştırmacıları tarafından yapılan son bir araştırmada, birçok aromalı e-sigara sıvısının , "patlamış mısır ciğeriyle" ilişkili olan ve akciğerin minik hava keselerinin yaralanmasıyla karakterize ciddi bir solunum rahatsızlığı olan kimyasal maddeler içerdiği bulundu .

Şimdi, Dr. Wang-Rodriquez ve meslektaşları, e-sigaraların kansere yol açabilecek insan hücrelerine ciddi zararlar verebileceğini keşfetti .

Nikotin içermeyen e-sigara buharı bile hücre hasarına neden oldu
Bulgularına ulaşmak için ekip, iki popüler e-sigara markasından sağlıklı insan epitel hücrelerine - vücuttaki organları, bezleri ve boşlukları düzenleyen hücreler - bir petri kabındaki etkileri tedavi edilmemiş hücrelerle karşılaştırarak, sağlıklı insan epitel hücrelerine buhar ekstraktları uyguladı. Test edilen buharlardan biri nikotin içermekteydi, diğeri yoktu.

ABD'de e-sigara kullanımı hakkında hızlı gerçekler
2014 CDC raporunda erkeklerin kadınlardan daha önce bir e-sigara denediklerinden daha muhtemel olduğu bulundu.
Mevcut e-sigara kullanım oranları erkekler ve kadınlar arasında benzer
Mevcut 6 sigara içen kişiden 1'i aynı zamanda e-iqos 2.4 plus Heets Parliament Sigara heets parliament Sigara Tütünü - Şiddetle tavsiye edilen web sitesi, kullanmaktadır.
Back to posts
This post has no comments - be the first one!

UNDER MAINTENANCE